Google AdWords е платформа за онлайн реклама, която Ви позволява да достигнете до Вашите клиенти и да развивате бизнеса си. Платформата е с широк диапазон от приложения. С Google AdWords имате възможности да:

 

1) позиционирате Вашия сайт на първа страница в търсачката Google, aka SERP /search engine results page/;

2) визуализирате банер с Ваше рекламно послание в GDN /Google Display Network/, която покрива над 95% от интернет потребителите в целия свят;

3) рекламирате в Youtube – втората най-голяма търсачка в света

 

С помощта на всеки един от гореизброените канали можете по-различен начин да достигнете до различна аудитория, съобразно Вашите цели.

 

След като заедно определим целите на Вашата реклама и изберем съответния най-подходящ канал, екипът на H2O solutions подбира съответните ключови думи и изрази, подбира най-релевантните теми, групи по интереси, конкретни сайтове или видеа в които да излизат Вашите реклами и създава съответните рекламни карета или банери.

 

Малко по-подробно ще се спрем на най-масово използвания формат на рекламиране в Гугъл Адуърдс, а именно рекламирането при търсене или в самата търсачка. Когато Ваш потенциален клиент потърси предлаган от Вас продукт или услуга с помощта на търсещия алгоритъм на Google, Adwords визуализира рекламни карета над, под или вдясно от органичните резултати.

Обикновено този рекламен формат е предпочитан от клиенти, които са насочени към direct-response рекламата /кликове, реализации, обратна връзка/. Форматът се нарича CPC /плащане на клик/, импресиите са безплатни. Цената на клик и позицията се определят от търг между всички рекламодатели, на база на два основни показателя: качествен рейтинг и цена на клик.

 

    Качественият рейтинг се формира на базата на т.нар. Ad Rank, който е от голямо значение за ефективността на рекламата, и съответно за по-висок CTR. Критериите, които Google взема предвид при са:

 

1) Bid – или максималната цена на клик, която задавате;

2) Очаквания CTR /това е оценка на вашата реклама от Гугъл съобразно тяхната статистика/;

3) Landing page experience – колкото по-релевантна, изпълнена с оригинално съдържание и лесна за навигация е лендинг страницата до която стига потенциалният клиент, толкова по-висок е резултата по този критерий;

4) Ad relevance – това е връзката между съдържанието на рекламата Ви, страницата Ви и конкретното търсене;

5) Ad formats – различните видове разширения на рекламата. Добавен телефон или връзки към сайта.

6) Степен на използване на инструментариума на AdWords /sitelinks, call extensions, app exrensions, callouts и др./

 

    Включването на допълнителните критерии, освен чистото наддаване за цена на клик, при определяне качеството /Ad Rank/ на рекламата, означава две неща:

1) Ако кампанията Ви е с по-високо качество от конкурентните, ще бъдете по-добре позиционирани спрямо тях, и ->

2) Не само ще сте по-добре позиционирани, но и ще плащате по-ниска цена за клик от тях – Ad quality impact price !

Респективно при по-ниско качество на кампанията е обратното. Това означава, че при добро настройване и управление на дадена кампания може да бъде постигната по-добра позиция от конкуренцията, на по-ниска цена.

 

Вижте нашите цени за реклама в Google AdWords.