5 от най-често допусканите грешки в PPC рекламата !

Една от най-мощните и резултатни платформи за PPC реклама към момента е Google AdWords.
За да видим защо нека да погледнем едно от основните предизвикателства пред традиционния маркетинг. Ако се опитвате да продадете на някого продукт с висока стойност, примерно кола, вие искате да насочите вашите ресурси /време, усилия, пари и т.н./ само към хората, които в момента търсят да закупят нова кола. Насочването на усилия да обяснявате качествата и предимствата на колата, която искате да продадете, към всички други хора е пълна загуба на време. По същество Google AdWords е именно такава платформа, която позволява Вие да таргетирате само хора, които се интересуват от закупуването на нова кола, както беше нашият пример. Естествено това е идеалният вариант при PPC и в конкретния случай Google AdWords рекламата.
Съществуват някои често допускани грешки на които сега ще обърнем внимание.


Не проверявате Вашите кампании поне веднъж дневно


Дигиталния маркетинг позволява да променяте и подобрявате Вашите кампании в движение, докато са активни. И ако Вие непрекъснато ги оптимизирате ще постигнете и най-добрите възможни резултати. Точно такъв е случая с рекламата в Google AdWords: затова винаги отделяйте време - поне по 10 минути на кампания на ден - за да проверявате Вашите активни кампании. Така не само ще видите кои ключови думи се представят по-добре от други, но и ще имате възможност да настройвате кампанията все по-фино и прецизно. Затова просто дръжте под око как вървят бидовете и особено скъпите ключови думи - преди да сте ги изтървали от контрол.


Не проверявате типа на съвпадение на Вашите ключови думи


Още преди стартирането на Вашата кампания би трябвало да сте разбрали кой точно тип на съвпадение на подбраните от Вас ключови думи ще е най-подходящ: дали широко съвпадение на ключовите думи, дали модификатор на широкото съпвадение, дали съвпадение по фраза, дали точно съвпадeние. Ака broad match, exact match, phrase match и broad match modifier. Тук няма правилен или грешен отговор кой точно вариант да изберете, всичко зависи какво точно търсите и кои са ключовите думи, които използвате. Естествено освен гореизброените варианти на съвпадение на ключови думи във Вашите Google AdWords кампании, ще е добре да включите и използването на негативните ключови думи, които ще изключват показването на Вашите реклами на нежеланите думи. Примерно имате кампания с ключов израз мобилен телефон, но не искате да излизате на мобилен телефон втора употреба, защото Вашият клиент не продава телефони втора употреба.


Не обръщате внимание на лендинг страниците


Може да сте настроили най-добрата възможна Гугъл Адуърдс кампания в света, прекрасно оптимизирана, с най-невероятния click through rate, с най-качествения възможен трафик към Вашия или на Вашия клиент уебсайт и въпреки това, ако страницата към която сте насочили трафика от PPC рекламата не струва, сте си загубили цялото време и пари. Лендинг страницата и последващото изживяване на потребителя в нея са често пренебрегван фактор в inbound marketing -а и в случая Вашата AdWords кампания, но ако разчитате само на отлично настроената кампания, стратегията Ви няма да проработи. Затова е важно да обърнете внимание на всички елементи на лендинг страницата, важно е да следите поведението на потребителите, които сте закарали там, чрез инструменти, като Google Analytics. И да анализирате колко време стоят в сайта Вашите потребители, колко от тях взаимодействат със сайта aka bounce rate, къде отпадат и т.н. и т.н.


Вашето рекламно каре е скучно


За да сме честни трябва да признаем, че е трудно човек да блесне в силно ограниченото пространство на рекламното каре в Google AdWords. Броят на символите е наистина малък, но това далеч не означава, че можем да подценяваме важността му като елемент от цялостния успех или неуспех на кампанията. В крайна сметка именно то има за задача да предизвика клик върху себе си. Затова включете call to action елемент, направете поне 4-5 различни варианта на рекламното каре и следете кое от тях дава най-добри резултати. И също използвайте умно всички налични допълнителни ресурси в менюто extensions.


Не измервате !


Количеството от данни, които можете да съберете за Вашата PPC кампания е достатъчно голямо, даже някои биха казали колосално. И може би не е трудно да се изгубите в морето от информация, но това не може да бъде извинение да не следите представянето на Вашата кампания. Метрики като: CTR, Quality score, Conversion rate, Average session duration и Bounce rate трябва да са Вашия минимум.

 

По материали на

http://www.business2community.com/

 Вижте нашата цена за Google реклама