Социалните мрежи – необходимото зло или Златното руно ?

Факт е, че независимо дали ни допада или не, да имаш профил в изобилието от социални мрежи днес, си е абсолютно задължително. Особено, когато става дума за бизнес профил или интернет търговия. Време е да започнете да гледате на социалните мрежи, като на възможност за увеличаване на приходите на бизнеса ви - понякога в пъти !


За да стане това обаче, има редица важни стъпки, които да предприемете. Тук ще засегнем основните 6.


В социалните мрежи е пълно с фирми, предлагащи продуктите и услугите си в интернет. Затова цел номер 1 е да сте различни!


1.    Започнете с опознаването на потенциалните си клиенти.
Научете всичко за тях. Едно от най-големите предимства на Фейсбук е, че знае почти всичко за вас /и за нас разбира се :) / и за вашите потенциални клиенти. Пол, възраст, социален статус, образование, местожителство и много още. Какво обичат да четат, какво обичат да гледат, какви снимки харесват, какви са другите страници, които харесват. Научете всичко за тях – така ще знаете как най-добре да им предложите продуктите си. Правилното таргетиране ще ви донесе печалба!

2.    Бъдете различни!
Разгледайте профилите на конкурентите си и вижте какво пропускат те. Как, кога и какво публикуват те? Помислете какво бихте направили, за да допълните съдържанието. Помнете, че интернет цени авторството. Всички текстове, които публикувате, трябва да са точни, ясни и грамотно написани и най-важното – да бъдат оригинални. Пишете свои материали и споделяйте качествена информация.


3.    Анализирайте!
Правете анализи на своята страница и потребителите си непрекъснато. Независимо дали става дума за фейсбук, или друга социална мрежа, анализирането на профила винаги е успешен ход. Соациалните мрежи са динамично променяща се среда, така че винаги бъдете в крак с времето. Феновете ви също се променят.

4.    Поддържайте контакт със своите клиенти, потребители или фенове!
Установявайте контакт с тях при всеки удобен случай. Провокирайте дискусия, харесвания и споделяния. Това вдига рейтинга на страницата ви! Когато става дума за Фейсбук, имайте предвид, че не всичките ви фенове ще виждат това, което сте написали. Платформата е такава, че ако не сте актуални и интересни, Фейсбук автоматично ви "избутва от класацията” на вашите фенове и те няма да ви "виждат".

5.    От голяма важност е да знаете как правилно да рекламирате!
Тук отново ключовата дума е таргетиране. Това е принцип на рекламата, който важи с пълна сила и за Фейсбук страниците и останалите социални мрежи. Колкото по-целенасочена е рекламата ви, толкова по-успешна е тя. Разбира се е и по-скъпа, но не забравяйте, че това е инвестиция, която многократно ще се върне при вас.

6.    Синхронизирайте!
Щом четете това, вие вероятно вече имате (или скоро ще имате) интернет страница, интернет магазин или блог. Интересувате се от социалните мрежи и как това да бъде съчетано с останалите ви интернет активности. Истината е, че всички те трябва да работят заедно, за да извлечете най-голяма полза.
Ако всичко това ви се струва лесно, значи сте самороден талант, но не забравяйте, че това са само бегли насоки към правилната посока. А ако ви се струва важно, трудоемко, ангажиращо и отнемащо твърде много време - вижте какво можем да ви предложим ние!