Да правим ли Google AdWords за нашия собствен бранд ?

 

Задавали ли сте си горния въпрос ? Ако и така излизате най-отгоре на органичните резултати в SERP дали е необходимо да отделяте бюджет за реклама в Google или това би било излишен разход за онлайн реклама ?


Естествено Вие решавате, но ние можем да ви дадем още една гледна точка - нашата, на специалисти в областта.


Според нас има смисъл в това да наддавате за собствения си бранд. Причините са най-различни, но поне основните са:
1) Много изследвания показват, че брандове, които излизат високо едновременно и в органичните и в платените резултати конвертират значително повече отколкото, ако излизат само в единия от двата канала: органичен и платен.


2) Вие не можете да контролирате как и с какъв линк ще бъде показан Вашия сайт в резултатите от търсенето, освен ако не правите платена онлайн реклама. Органичните резултати могат да покажат различно съдържание от Вашия сайт на база на преценката на търсещия алгоритъм за релевантността на конкретното търсене и визуализирания резултат. Така може да се случи посетителя да бъде отведен до неочаквана за Вас конкретна страница във Вашия сайт. За разлика от платения резултат, който ще покаже Вашия бранд точно в контекста в който искате и ще отведе посетителя точно на страницата на която искате.


3) Ако работите с дистрибутори или партньори, може да се окаже, че те се класират по-високо в резултатите от търсенето, отколкото Вие самите т.е. Вашия сайт. :) В този случай именно те ще получават по-голяма част от кликовете, а оттам и конверсиите и съответно маржа от едровата до крайната цена.


4) Органичните резултати могат да изглеждат по различен начин в зависимост от фактори, като местоположение, историята на търсенията, конкретни настройки на браузъра или операционната система и др. Единствения вариант да си гарантирате излизане на топ позиция в резултатите, на всички свързани с Вашия продукт или услуга търсения е като си платите цената за Google AdWords. Също така ще получите и повече кликове, ако платения резултат се визуализира по-високо от органичния. 

Цялостно изследване с много повече информация по темата може да прочетете на: www.searchengineland.com

 

Вижте нашата цена за професионално управление на Google реклама.