Google AdWords преминава на 4 платени резултата над органичните, 3 под и никакви вдясно ?

Вече е почти сигурно, че рекламата в Гугъл ще претърпи значителни промени. В началото на декември бяха забелязани тестове на Google в две държави: САЩ и Германия, с визуализирането на 4 платени резултата над органичните. Два месеца по-късно това може да се наблюдава на почти всички големи пазари. 

 

Новата формула за интернет реклама на Гугъл е: 4 платени резултата над органичните резултати, 3 платени под, и 0 вдясно от органичните резултати.

Въпреки че все още няма официално потвърждение от гиганта в търсенето и в интернет рекламата Гугъл, това изглежда е факт.

На българския интернет рекламен пазар aka www.google.bg все още е валидна старата формула: 3 отгоре, 3 отдолу и 8 вдясно. Но промените едва ли ще закъснеят да дойдат и на нашия рекламен пазар.

Мненията за предстоящата промяна продължават да бъдат силно противоречиви. Докато рекламодателите я одобряват, SEO специалистите не са особено щастливи, защото органичните резултати ще са изтикани още по-надолу в страницата. И на всички машини с резолюция на екрана 1280х800 или по-малка - Above the Fold ще бъдат видими по 4 платени резултата и само 1 органичeн резултат...