Как да използваме Google AdWords, като инструмент за онлайн реклама

Как да използваме Google AdWords, като инструмент за онлайн реклама

 

Рекламирането в Google AdWords е един от най-ефективните начини да стигнем до нашите потенциални потребители и клиенти, и да разрастваме бизнеса си.
Естествено преди да стартираме е добре да се научим да използваме тази платформа по най-ефективния възможен начин, за да можем да имаме положителна и възможно по-голяма възвръщаемост на инвестицията в google реклама.
Представяме на Вашето внимание много добре написана и структурирана статия по въпроса от колегите от WordStream.com 
Какво най-общо представлява Google AdWords и рекламата в него?

Това е платформа управлявана и притежавана от Гугъл. Реално това е най-голямата и най-широко използваната мрежа за онлайн реклама в света. Използва се от милиони бизнеси по целия свят да достигат до техните потенциални клиенти и се разрастват.
Рекламодателите които решат да използват платформата за интернет реклама на Гугъл Адуърдс могат да избират да таргетират потребителите на две големи мрежи:

1) Google Search и
2) Google Display Network

Google Search е от така наречените PPC /pay per click/ начини за онлайн реклама и рекламодателя участва в рекламни търгове за всяка от избраните от него ключови думи, които са релевантни /тясно свързани/ с предлаганите от него продукти или услуги.
Както можем да видим на: http://www.internetlivestats.com/google-search-statistics/
към момента в мрежата за търсене на Гугъл се извършват между 3 и 4 милиарда търсения на ден!!!

Дисплейната мрежа на Гугъл или т.нар GDN предлага на рекламодателите да поставят техни дисплейни изображения/банери на уебсайтовете, които са част от мрежата на Гугъл. Към момента тя покрива приблизително 90% от интернет потребителите на цялата планета, което представлява необятна потенциална аудитория и потребители на вашите продукти или услуги.
В картинката по-долу може да се видят повече подробности за дисплейната мрежа за реклама на Google:

 
 
Очаквайте продължение! :)